Bestuurswissel

Bestuurswissel

Op 17 maart 2019 vond de Algemene Leden Vergadering van MVV Ascia plaats in den Helder. Tijdens deze ALV vond een bestuurswissel plaats.

Aftredende bestuursleden

Caroline Kuiper treedt af als secretaris en Esther Veldstra treedt af als voorzitter. Beide bestuursleden hebben een volledige termijn zitting gehad in het bestuur en waren niet herkiesbaar.

Caroline en Esther waren vanaf het begin betrokken bij Ascia, haar oprichting, haar registratie bij de notaris en de eerste groei. Wij bedanken de beide bestuursleden hartelijk voor hun diensten.

Aantredende bestuursleden

Colin Toonen neemt het voorzitterschap over van Esther Veldstra. Colin spreekt de ambitie uit om van Ascia een professionele vereniging te maken en wil vooral het contact tussen de leden aanmoedigen.

Dusty Franken vervangt Caroline Kuipers als secretaris. Hij kijkt er erg naar uit om Ascia verder te helpen door op administratief gebied te ondersteunen.

Wij feliciteren Colin en Dusty met hun aanstelling en wensen ze veel geluk en succes bij het uitoefenen van hun nieuwe functie.

Ascia in actie

Winter Fight Cup 2019

Op 16 en 17 februari stond het Ascia herenteam op de jaarlijkse Winter Fight Cup in Kloster Graefenthal, net over de duitse Grens in Goch.

Het heren 5v5 team op Winter Fight Cup 2019

Het heren 5v5 team op Winter Fight Cup 2019

Afgelopen jaar was voor Ascia het onofficiele opstartjaar. Dit jaar stuurden we voor het eerst een herenteam met volledige wisselbezetting naar dit mooie toernooi. En met resultaat! De teams van clubs Zitadelle en Militia Jurae werden overtuigend verslagen. Het deense CMFC Copenhagen en het Oekraïense Knyaz bleven in de poulefase sterker, maar de derde positie in de poule betekende toch dat Ascia zich plaatste voor de tweede fase van het toernooi.

In de Knock-out fase troffen de heren het team van Lions of Steel, onze landgenoten uit Brabant. Er volgde een spannende derby waarin de Lions helaas sterker bleken. Desalniettemin kijken we terug op een mooi herentoernooi.

Nathalie en Denise vochten in team Kenau mee in de 3 tegen 3 damesbohurt.

Colin en Nathan kwamen nog in actie in de herenduels. Helaas zonder resultaat, maar wel weer een ervaring rijker. Denise Scheltinga wist goud te veroveren in de categorie Longsword. Een prachtige prestatie!